14 november 2023 Persbericht

Futureproof Group verstevigt positie in Brainport regio met overname van Libra ICT

Futureproof Group zet een belangrijke stap in de versterking van haar positie in de Brainport regio door de succesvolle overname van Libra ICT, een vooraanstaande ICT-dienstverlener gevestigd in Bladel. Libra ICT behoudt haar huidige vorm en krijgt door deze overname toegang tot de expertise, ervaring en het uitgebreide (partner)netwerk van Futureproof Group.

Libra ICT is opgericht in 1988 en heeft zich in 35 jaar ontwikkeld tot een vooruitstrevende speler in de Brainport regio dankzij haar lokale focus, deskundige medewerkers en hoge klantgerichtheid. De onderneming staat bekend om het leveren van hoogwaardige en innovatieve ICT-oplossingen. Libra ICT is door het zelf ontwikkelde ‘LibraLAB’ een frontrunner voor adoptie van nieuwe technologieën en platformen.

Libra ICT zal blijven opereren vanuit haar huidige locatie en met behoud van haar eigen identiteit en naam. Door de samenwerking met Futureproof Group kan Libra ICT zich met hetzelfde gemotiveerde team blijven concentreren op haar klanten en kan direct geprofiteerd worden van de financiële stabiliteit, investeringsmogelijkheden en schaalvoordelen die de groep biedt.

De acquisitie van Libra ICT past uitstekend in de groeistrategie van Futureproof Group, die recentelijk ook twee andere Brabantse bedrijven, Avelco Cloud Diensten en Mior ICT Diensten, heeft overgenomen. Hierdoor bereikt Futureproof Group een marktleidende positie in de Brainport regio, met circa 50 medewerkers verdeeld over drie vooraanstaande ICT-dienstverleners.

De dagelijkse gang van zaken binnen Libra ICT blijft grotendeels onveranderd. Ruud Pijnenburg blijft verantwoordelijk voor de operationele aspecten, terwijl Bart Veldhuis zijn aandacht blijft richten op het commerciële vlak. Oprichter Jan Timmers en Jeannine Timmers-Feidler blijven de komende periode betrokken en zullen ervoor zorgen dat de werkzaamheden zorgvuldig worden overgedragen.

Jan Timmers: “Futureproof Group is de drijvende kracht achter een vrijwel landelijk dekkend netwerk van ICT-dienstverleners. De visie achter Futureproof Group draait vooral om het groeiende belang van ICT voor MKB-bedrijven en de kracht van een lokale ICT-partner daarin. Door deze samenwerking krijgt Libra ICT toegang tot waardevolle kennis en ervaring voor de toekomst. Wij zijn ervan overtuigd dat Libra ICT, samen met Futureproof Group, niet alleen succesvol blijft, maar ook de positieve relatie met onze klanten en partners verder versterkt!”

Libra ICT is tijdens het overdrachtsproces begeleid door Ronald van der Land (Ratio Accountants) Frank Rooijakkers (Bergjeths Advocaten) en Simone Vermeirssen, Rob Bierens en Rick van Hout (HKB Advies).

Over Futureproof Group
Futureproof Group levert en beheert ICT-infrastructuren en cloud-omgevingen voor haar (voornamelijk MKB-)klanten. Daarnaast worden diensten verleend op het gebied van IT-security, eindgebruikersondersteuning, outsourcing, business solutions en ICT-consultancy. Futureproof Group is vanuit meerdere vestigingen en onder verschillende labels actief in de Nederlandse markt.

De bedrijven die onderdeel zijn van de Futureproof Group zijn in belangrijke mate zelfstandig, met hun eigen specialisaties en identiteit. Binnen de groep werken ze nauw samen door uitwisseling van expertise en resources. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de voordelen die de schaalgrootte met zich meebrengt, bijvoorbeeld op het gebied van opleidingen, werving & selectie, inkoop, certificeringen en op het gebied van investeringen in innovatie en verdere groei door overnames. Ga voor meer informatie naar www.futureproof.nl

Deel dit bericht via

Neem contact op